Wienerknytter
Ingredienser
- 1 porsjon wienerdeig
Fyll
- 150 g (2 1/2 dl) malte mandler
- 135 g (1 1/2 dl) sukker
- ca. 1 eggehvite
Pynt
- 1 eggeplomme
- 3-4 ss melis
Instruksjoner
Stekes ved 225 gr. på nest øverste rille i ca. 12 minutter
Lag en porsjon wienerdeig. Siste gang kjevles deigen til et rektangel, ca. 35x42 cm. Skjær ut ca. 30 like store firkanter, ca. 7x7 cm. Bland sammen mandler, sukker, og eggehvite. Legg en klatt fyll midt på hver leiv. Vikl alle hjørnene sammen og legg bollene med skjøten opp i muffinsformer. Dekk knyttene med et klede og la dem etterheve i 1-2 timer på et lunt sted med et klede over. Pensle med eggeplomme utrørt i melk før de stekes friskt brune og avkjøles på rist.
