Wienerboller med eggekrem
De kan også fylles med tykk eplemos eller lages uten fyll.
Ingredienser
- 1 porsjon wienerdeig
Fyll
- 1 pk. vaniljesaus, koketype
- 2 ss sukker
- 1 eggeplomme
- 2 1/2 dl melk
Pynt
- 1 eggehvite
- 1 dl finhakkete mandler
Instruksjoner
Stekes ved 225 gr. på nest øverste rille i ca. 12 minutter
Lag en porsjon wienerdeig. Siste gang kjevles deigen til et rektangel, ca. 35x42 cm. Skjær ut ca. 30 like store firkanter, ca. 7x7 cm.
Fyll: Visp sammen sauspulver, sukker, eggeplomme og melk i en kjele og varm kremen til kokepunktet under omrøring. Avkjøl kremen før den brukes. Legg en klatt fyll midt på hver firkant. Vikl hjørnene sammen og legg bollene med skjøten ned i muffinsformer. Dekk dem med et klede og la dem etterheve til dobbel størrelse på et lunt sted. Beregn 1-2 timer hevetid. Pensle med bollene med sammenvispet eggehvite og dryss på mandler. Stek bollen friskt brune og avkjøl på rist.
