Wienerboller med eggekrem

De kan også fylles med tykk eplemos eller lages uten fyll.

Ingredienser

Fyll

Pynt

Instruksjoner

Stekes ved 225 gr. på nest øverste rille i ca. 12 minutter

Lag en porsjon wienerdeig. Siste gang kjevles deigen til et rektangel, ca. 35x42 cm. Skjær ut ca. 30 like store firkanter, ca. 7x7 cm.

Fyll: Visp sammen sauspulver, sukker, eggeplomme og melk i en kjele og varm kremen til kokepunktet under omrøring. Avkjøl kremen før den brukes. Legg en klatt fyll midt på hver firkant. Vikl hjørnene sammen og legg bollene med skjøten ned i muffinsformer. Dekk dem med et klede og la dem etterheve til dobbel størrelse på et lunt sted. Beregn 1-2 timer hevetid. Pensle med bollene med sammenvispet eggehvite og dryss på mandler. Stek bollen friskt brune og avkjøl på rist.

Bilde (0) av oppskrift for Wienerboller med eggekrem