Vaniljeboller 2
Ingredienser
- 1 porsjon hveteboller
Fyll
- 2 dl helmelk
- 1 ss sukker
- 2 ts vaniljesukker
- 1 1/2 egg
- 2 ts maisennamel
Pynt
- ca. 50 g smeltet smør
- sukker
Instruksjon
Stekes ved 225 gr. på nest øverste rille i ca. 12 minutter.
Lag en porsjon hveteboller. Mens bollene hever lager du fyllet. Bland sammen alle ingrediensene tilfyllet og varm kremen til kokepunktet under stadig omrøring. Når kremen tykner settes den i kaldt vann til avkjøling. Del deigen i 40 små emner. Trykk dem flate og legg en klatt vaniljekrem midt på hver leiv. Brett deigen godt om fyllet og legg bollene med skjøten ned i muffinsformer. Sett bollene på en stekeplate, dekk dem med et klede og la dem etterheve i ca. 30 minutter. Pensle bollene med resten av egget før de stekes gylne. Straks bollene tas ut av ovnen peneles de med smeltet smør og dyppes i sukker.
