Kugelkupf
Dette er et gammelt tysk bakverk. Kaken smaker friskt av sitron. Serveres lunken i tykke skiver.
Ingredienser
- 1/2 porsjon hvetedeig
- 1 egg
- revet skall av 1 sitron
Pynt
- 2 dl melis
- 1-2 ts vann
- 1-2 ss sitronsaft
- 1 ss grovhakkede pistasienøtter eller 1 ss grovhakkete mandler
Instruksjoner
Stekes ved 200 gr. i nederste rille i ca. 25 minutter.
Lag en halv porsjon hvetedeig, og tilsett ett sammenvispet egg og finrevet sitronskall i deigen. Når deigen har hevet trykkes den sammen, formes som en bolle og legges i godt smurt form. Dek formen med et klede og la kaken etterheve i ca. 30 minutter på et lunt sted. Stek kaken gyllen og avkjøl den i formen på rist. Like før servering glasseres kaken med melis utrørt i litt sitronsaft vann. Pynt med grovhakkete pistasienøtter eller mandler.
