Gresskarpai med valnøtter
Ingredienser
- 1 porsjon paideg, se ferskenpai
Fyll
- 500 g gresskar
- 2 ss reven frisk ingefær eller 1-2 ts tørket, malt ingefær
- 1 ts kanel
- 1 krm (1/5 ts) salt
- 125 g (1 dl) honning
- 3 egg
- 1 dl cremè fraîche
Pynt
- 2-3 halve valnøttkjerner
Instruksjoner
Stekes ved 180 på nederste rille i ca. 30-45 minutter i en 22-24 cm rund paiform.
Lag paideg som dekker bunn og godt opp på sidene i en smurt springform. Forstek paiskallet ca. 10 minutter. Del gresskaret på langs og kok det i vann til det begynner å mykne 15-20 minutter. La gresskaret svalne før det hules ut. Bland gresskarkjøttet med krydder, salt, honning, egg og cremè fraîche i en hurtigmikser. Hell mosen i paiskallet og stek paien til mosen har stivnet og paien er gyllen. Serveres lunken eller kald. Pyntes med valnøttjkerner.
