Ferskenpai

Ingredienser

Fyll

Instruksjoner

Stekes ved 180 på midterste rille i ca. 20-30 minutter i en 22-24 cm rund paiform.

Mel, mandler, havregryn og sukker blandes, tilsett smeltet margarin og bre deigen ut i en godt smurt paiform. Sett paibunnen kaldt ca. 30 minutter før den forstekes ca. 10 minutter. Smelt sjokolade og olje ved svak varme og bre sjokoladen utover og bre sjokoladen utover paibunnen. Kjerne ut og del opp fem fersken og kjør dem i hurtigmikser med honning. Hell halvparten av blandingen i paiskallet. Resten av ferskenene kjernes ut og skjæres i tynne skiver. Legg dem takstenlagt på ferksen purèen. Fordel resten av ferskenmosen på toppen og stek paien til den begynner å få farge. Server paien lunken eller kald gjerne med vaniljeis eller pisket krem som tilbehør.

Bilde (0) av oppskrift for Ferskenpai