Epleknytter
Ingredienser
- 1 porsjon hvetedeig
- egg til pensling
- 1-2 dl tykk eplemos
Pynt
- ca. 2 dl melis
- 1-2 ts vann
Instruksjoner
Stekes ved 225 gr. på midterste rille i ca. 12 minutter.
Lag en porsjon hvetedeig som forheves til dobbel størrelse. Slå ned deigen og del den i to like deler. Kjevle ut to kvadrater, ca. 35x35 cm. Skjær ut 25 like store firkanter av hver leiv. Legg en liten teskje tykk eplemos midt på hver firkant. Brett hjørnene sammen og legg knyttene med skjøten opp i muffinsformer. Dekk dem med et klede og la dem etterheve i ca. 30 minutter på et lunt sted før de pensles med sammenvispet egg og stekes gylne. Avkjøles på rist. Før servering glasseres knytten med litt melis utrørt i vann.
