Eplekake med havrefres
Ingredienser
- 1/2 porsjon hvetedeig
- 50 g (vel 1 dl) lettkokte havregryn
- 75 g smør
- 2 ss honning
- 60 g (1 dl) rosiner
- 4 syrlige epler
- sammenvispet egg
Instruksjoner
Rund form 24 cm i diameter. Stekes ved 200 gr på midterste rille i ca. 40 minutter.
Lag en halv porsjon hvetedeig og la den etterheve til dobbel størrelse. Trykk deigen ned og kjevle den til en leiv, ca. 30 cm i diameter. Smør formen og dekk bunn og sider med deig. Bland sammen havregryn, smør og honning. La massen koke ved svak varme til den er gyllen. Skyll rosinene. Del eplene i to og ta ut kjernene. Skjær et dypt rutemønster i eplehalvdelene og trykk dem godt ned i deigen med skallet opp. Dryss over havrefres og rosiner og etterhev kaken på et lunt sted under et klede i ca. 30 minutter. Pensle kantene med sammenvispet egg og stek kaken friskt brun. Avkjøl kaken i formen på rist.
