Eplekake med havrefres

Ingredienser

Instruksjoner

Rund form 24 cm i diameter. Stekes ved 200 gr på midterste rille i ca. 40 minutter.

Lag en halv porsjon hvetedeig og la den etterheve til dobbel størrelse. Trykk deigen ned og kjevle den til en leiv, ca. 30 cm i diameter. Smør formen og dekk bunn og sider med deig. Bland sammen havregryn, smør og honning. La massen koke ved svak varme til den er gyllen. Skyll rosinene. Del eplene i to og ta ut kjernene. Skjær et dypt rutemønster i eplehalvdelene og trykk dem godt ned i deigen med skallet opp. Dryss over havrefres og rosiner og etterhev kaken på et lunt sted under et klede i ca. 30 minutter. Pensle kantene med sammenvispet egg og stek kaken friskt brun. Avkjøl kaken i formen på rist.

Bilde (0) av oppskrift for Eplekake med havrefres