Yoghurtdressinger
Ingredienser
Urtedressing
- 1 hardkokt egg
- 1 løk
- 1 bunt persille
- 1 bunt basilikum
- 3 dl yoghurt naturell
- 2 ss lettrømme
Avokadodressing
- 1 moden avokado
- 1 sitron
- 1 dl yoghurt naturell
- 1 bunt gressløk
Fargeblad Yoghurtdressing
- 1/2 grønn og 1/2 rød paprika
- 1 liten løk
- 1 bunt dill
- 4 dl yoghurt naturell
- 1 ts olivenolje
Instruksjon
For alle oppskrifter brukes salt og pepper etter smak
-
Skrell løken og det hardkokte egget. Skyll urtene. Finhakk alt, og bland inn yoghurt og rømme. Smak til med salt og pepper. Smaker godt til kokte grønnsaker
-
Del avokadoen, og fjern stein og skall. Riv sitronskallet, og press ut saften. Mos avokadoskjøttet, og bland inn yoghurt, sitronsaft og revet skall. Bland inn hakket gressløk. Smak til med salt og pepper. Avokadodressing passer godt til rå grønnsaker og som dip.
-
Ta frøene ut av de halve paprikaene, og grovhakk fruktkjøttet. Skrell og finhakk løken skyll dillen, og finhakk den. Bland med yoghurt og olje. Smak til med salt og pepper. Denne yoghurtdressingen smaker ekstra godt til sprø brødsalat.

