Wienerbrød 3

Ingredienser

Instruksjon

Stekes ved 210-220 gr. i 10-12 minutter for små wienerbrød.

Stekes ved 210 gr. for stenger og større wienerbakst.

Tips

Et gammelt knep for å se om deigen er hevet nok, er å lage en fordypning i deigen og stikke ned en brennende fyrstikk. Slukker fyrstikken straks, er deigen ferdig hevet.

Tips

Er bakverket for mye hevet, er det lurt å elte deigen en gang til, forme den på nytt og la den heve igjen

Tips

Til en wienerdeig må alle ingrediensene være kalde. La gjerne melet også stå i kjøleskapet noen timer så det blir godt avkjølt. Smuldre gjæren i bakebollen. Rør den ut med litt av melken og hell resten av melken i. Vips egget sammen i en kopp og bland det i sammen med salt, sukker og mel. Elt deigen raskt sammen. Den skal vøre løs. Dekk den til og la den stå i kjøleskapet i 10 minutter.

Bilde (0) av oppskrift for Wienerbrød 3