Varme smørbrød
Ingredienser
Med Geitost
- 4 skiver formloff
- 2 cm fransk geitost (chèver)
- smør eller margain
- 4 ts honning
- 2 ss pinjenøtter
Med Mozzarellaost
- 8 skiver formloff
- 125 g mozzarella
- smør eller margain
- 4 skiver parma- eller spekeskinke
- 8 soltørkede tomater
- 4 ts pesto
- hakket, frisk basilikum
Instruksjon
-
Smørbrødet med geitost: bre et tynt lag på hver loffskive.
-
Varm opp smørbrødgrillen. Del geitosten i 1/2 cm tykke skiver. Legg geitost på en loffskive. Hell 1 ts honning over osten, og strø 1/2 ss pinjenøtter over.
-
Legg en loffskive oppå geitosten, og trykk alt lett sammen. Legg smørbrødet i smørbrødgrillen, og stek til det er gyllent - ca. 1-2 minutter. Gjør det samme med de andre smørbrødene. Skjær dem diagonalt i trekanter.
-
Smørbrød med mozzarella: bre et tynt lag smør på hver loffskive. Del mozzarellaen i skiver.
-
Legg en skive med skine på en loffskive. Legg litt mozzarella og 2 soltørkede tomater oppå skinken. Smør 1 ts pesto over. Strø litt basilikum på toppen. Legg en loffskive oppå, og trykk lett sammen. Grill smørbrødet i grillen til det er gyllent, 1-2 minutter. Gjør det samme med de andre smørbrødene. Skjær dem diagonalt i treknater. Server smørbrødene straks.

