Vannbakkels
Ingredienser
- 100 g smør eller margarin
- 3 dl vann
- 2 dl hvetemel
- 3 egg
Fyll
- Se forslag punkt 6
Pynt
- melis eller sjokolade
Instruksjon
1.Smelt smøret i en 1 1/2 liter kjele, helst med teflonbelegg. Tilsett vannet og kok det opp. Hel i mel. La massen koke mens du rører kraftig om med en tregaffel. La småkoke i 1/2-1 minutt eller til den slipper kjelen.
-
Ta kjelen av platen. Avkjøl til fingervarmt, 37 gr. Tilsett de to første eggene, ett om gangen. Visp opp det tredje egget i en liten bolle. Tilsett litt om gangen. Røren er ferdig når den slipper gaffelen eller skjeen uten problemer.
-
Sprøyt røren ut i ønsket form på en smurt eller bakepapirkledd stekeplate. Til runde vannbakkels kan du sette dem med to skjeer. La avstanden mellom bakeverket være 3-5 cm, alt etter sorten du lager.
-
Stek vannbakkels på nederste rille i ovnen ved 200 gr, ca. 20 minutter. Vannbakkels er ferdig når de har hevet til dobbelt størrelse, har fått en pen, gyllenbrun farge og kjennes faste og sprø ytterst. Sku av ovnsvarmen!
-
Skjær et lite snitt i siden på det porøse bakverket, slik at dampen kan komme ut. Sett så vannbakkelsene inn i den avslåtte ovnen, og la dem stå med ovnsdøren på gløtt, ca. 10 minutter. Avkjøl på rist.
-
Fyll vannbakkels like før de skal serveres med for eksempel pisket krem, friske eller lett tinte fryste bær, litt syltetøy, is og så videre. Alt etter eget ønske. Pynt med litt siktet melis eller smeltet sjokolade.

