Vaniljeboller
Ingredienser
- 50 g gjær
- 75 g smør
- 1/2 l melk
- 1 dl lys sirup
- ca. 11 dl hvetemel
Fyll
- 50 g smør
- 3 ss melis
- 2 ts vaniljesukker
Pynt
- 1 egg
- 3 ss perlesukker
Instruksjon
Smelt smøret og lunk melken i det. Rør ut gjæren i væsken. Tilsett sirupen og mesteparten av melet. Tilsett mer mel om nødvendig. Sett den til hevning på et lunt sted i 45 minutter. Rør sammen ingrediensene til fyllet. Ta deigen på bakebordet og kjevle ut til en stor firkant. Del den opp i 40 firkanter. Legg litt fyll på hver rute. Brett inn hjørnene over fyllet og trykk lett sammen. Plasser dem opp ned i små smurte former eller papirformer. La dem få en god etterhev, ca. 30 minutter. Pensle dem med sammenpisket egg og strø over perlesukker. Stek dem midt i ovnen ved 250 gr. i ca. 8 minutter.
