Valnøttmazarin
Ingredienser
- 50 g mandler
- 50 g valnøtter
- 3 egg
- 250 g sukker
- 1 dl fløte
- 175 g hvetemel
- 1/2 ts bakepulver
- 1/2 ts vaniljesukker
- 175 g smør
- 1 1/2 plate mørk kokesjokolade
Instruksjon
Mal mandlene med halvparten av nøttene i en hurtigmikser eller food prosessor. Smelt smøret og la det avkjøle. Pisk egg og sukker til eggedosis og rør i fløten. Sikt melet sammen med bakepulver og vaniljesukker og ha det i sammen med mandel/nøtteblandingen. Rør det smeltede, avkjølte smøret meldrysset form, 24 cm, og stek ved 150-160 gr. på nederste rille i ovnen, ca. 1 time. La kaken avkjøles litt i formen før den tas ut. Smelt sjokoladen i vannbad eller mikrobølgeovn. Dekk kaken med sjokoladen og pynt med resten av valnøttene som er grovhakket.
