Valmuehorn
Ingredienser
- 50 g smør eller margarin
- 2 1/2 dl melk
- 25 gjær
- 1 ts salt
- ca. 8 dl hvetemel
Fyll
- 50 g smør eller margarin
Pensling
- egg
- valmuefrø
Instruksjon
-
Smelt smøret, og hell i melken. Avkjøl til 37 gr.
-
Smuldre gjæren i en bolle hell væsken over og rør godt. Tilsett saltet.
-
Arbeid inn så mye mel med maskin eller for hånd at deigen blir blank og slipper bollen. Dekk den til, og la heve ca. 30 minutter.
-
Ta opp deigen, og elt den med resten av melet på et melet bakebord. Del den i to emner, og kjevle ut hver emne til runde leiver, ca. 20 cm i diameter.
-
Del hver leiv i 6 snipper. Pensle med smeltet smør, og rull sammen fra den bredeste siden. Bøy dem noe, og legg dem på smurt eller bakepapirkledd stekeplate. Dekk til. Etterhev 20-30 minutter. Pensle med sammenpisket egg. Strø på valmuefrø.
-
Stek hornene midt i ovnen ved 250 gr. ca. 10-12 minutter. I varmluftsovn ved 225 gr. ca. 12 minutter.
-
Avkjøl hornene på rist, tildekket eller ikke, alt etter om du ønsker en myk eller sprø skorpe.
