Valmuehorn

Ingredienser

Fyll

Pensling

Instruksjon

  1. Smelt smøret, og hell i melken. Avkjøl til 37 gr.

  2. Smuldre gjæren i en bolle hell væsken over og rør godt. Tilsett saltet.

  3. Arbeid inn så mye mel med maskin eller for hånd at deigen blir blank og slipper bollen. Dekk den til, og la heve ca. 30 minutter.

  4. Ta opp deigen, og elt den med resten av melet på et melet bakebord. Del den i to emner, og kjevle ut hver emne til runde leiver, ca. 20 cm i diameter.

  5. Del hver leiv i 6 snipper. Pensle med smeltet smør, og rull sammen fra den bredeste siden. Bøy dem noe, og legg dem på smurt eller bakepapirkledd stekeplate. Dekk til. Etterhev 20-30 minutter. Pensle med sammenpisket egg. Strø på valmuefrø.

  6. Stek hornene midt i ovnen ved 250 gr. ca. 10-12 minutter. I varmluftsovn ved 225 gr. ca. 12 minutter.

  7. Avkjøl hornene på rist, tildekket eller ikke, alt etter om du ønsker en myk eller sprø skorpe.

Bilde (0) av oppskrift for Valmuehorn