Valmueflette

Ingredienser

Pensling

Instruksjon

  1. Ha melet i en bolle. Lag en fordypning i midten.

  2. Smuldre gjæren i hullet, dryss på sukker og hell i vann. Rør rundt i fordypningen. Ta med endel av melet fra kanten. Bland alt til en jevn “fordeig” i fordypningen.

  3. Dekk bollen og hev deigen i 20-30 minutter.

  4. Visp sammen egg, olje og salt. Hell eggeblandingen fordeigen.

  5. Arbeid sammen fordeigen og eggeblandingen med maskin eller for hånd. Deigen skal være smidig og blank.

  6. Del deigen i fire like store emner. Trill dem ut til ca. 40 cm lange pølser. Flett dem sammen til en tykk lengde.

  7. Legg lengden på en smurt eller bakepapirkledd stekeplate. Dekk til og hev 30-40 minutter.

  8. Pensle fletten med melk. Dryss over valmuefrø.

  9. Stek fletten midt i ovnen ved 200 gr. 30-40 minutter. I varmluftsovn ved 17 gr. ca. 45 minutter.

  10. Avkjøl valmuefletten på rist.

  11. Oppbevar fletten i en tett boks eller frys den.

Bilde (0) av oppskrift for Valmueflette