Valmueflette
Ingredienser
- 7 1/2 dl hvetemel
- 25 g gjær
- 1 ts sukker
- 2 dl lunkent vann, 37 gr.
- 1 egg
- 1/2 dl solsikkeolje
- 1/2 ss salt
Pensling
- lunken melk
- 2 ts mørke eller lyse valmuefrø
Instruksjon
-
Ha melet i en bolle. Lag en fordypning i midten.
-
Smuldre gjæren i hullet, dryss på sukker og hell i vann. Rør rundt i fordypningen. Ta med endel av melet fra kanten. Bland alt til en jevn “fordeig” i fordypningen.
-
Dekk bollen og hev deigen i 20-30 minutter.
-
Visp sammen egg, olje og salt. Hell eggeblandingen fordeigen.
-
Arbeid sammen fordeigen og eggeblandingen med maskin eller for hånd. Deigen skal være smidig og blank.
-
Del deigen i fire like store emner. Trill dem ut til ca. 40 cm lange pølser. Flett dem sammen til en tykk lengde.
-
Legg lengden på en smurt eller bakepapirkledd stekeplate. Dekk til og hev 30-40 minutter.
-
Pensle fletten med melk. Dryss over valmuefrø.
-
Stek fletten midt i ovnen ved 200 gr. 30-40 minutter. I varmluftsovn ved 17 gr. ca. 45 minutter.
-
Avkjøl valmuefletten på rist.
-
Oppbevar fletten i en tett boks eller frys den.
