Urtekrydret brød

Ingredienser

Instruksjon

  1. Smuldre gjæren i en bolle.

  2. Bland vann, melk og fett. Varm til 37 gr. Hell over gjæren og rør til den er oppløst.

  3. Bland sukker, salt og urter, det meste av egget og nesten alt melet. Arbeid deigen sammen med maskin eller for hånd til den slipper bollekanten. Dryss litt mel over deigen og la den heve tildekket ca. 30 minutter.

  4. Arbeid inn resten av melet på et melet bakebord. Form deigen til et sprekkfritt, avlangt brød. Skjær et par snitt på tvers med en skarp kniv.

  5. Legg brødet på smurt eller bakepapirkledd stekeplate. Dekk til og etterhev ca. 30 minutter. Pensle med resten av egget.

  6. Stek brødet midt i ovnen ved 200 gr. 15-20 minutter. I varmluftsovn ved 175 gr. ca. 20 minutter.

  7. Avkjøles tildekket på rist.

  8. Brødet er best nystekt, men kan oppbevares 1-2 dager i boks eller plastpose. Brødet kan også fryses i ca. 6 måneder.

Bilde (0) av oppskrift for Urtekrydret brød