Umsesen
Ingredienser
gir 2 stk.
- 250 g smør eller margarin
- 375 g sukker
- ca. 500 g hvetemel
- 1 ts kardemomme
- 1 ts kanel
- 1/2 ts nellik
- 1 ts natron
- 2 dl sur melk
- 2 egg
- 1-2 pakker fruktblanding
- 100 g finhakkede valnøtter
Instruksjon
Rør smør og sukker hvitt og porøst. Rør natron ut i surmelken. Bland melk og mel vekselvis. Rør inn krydder. Skill eggene og rør eggeplommene inn i deigen sammen med fruktblanding og valnøtter. Stivpisk hvitene og vend dem forsiktig i deigen. Smør to avlange kakeformer på ca. 1 1/2 liter. Legg gjerne en remse av bakepapir i bunnen av formen, så er du sikker på å få kaken hel ut . Fordel røren i formene. Stek ved 185 gr. på rist nederste rille i ovnen i ca. 1 time. Prøve med en kakenål om kaken er ferdig. Den skal kjennes tørr. Avkjøl på rist.

