Tyttebær boller
Ingredienser
- 50 g smør/margarin
- 4 dl hvetemel
- 50 g gjær
- 1 dl melk
- 1 1/2 ss sukker
- 1 lite egg
Fyll
- 100 g smør
- 1 1/2 dl tyttebær
Instruksjon
Smuldre smøret i mesteparten av melet. Rør gjæren ut i den kalde melken, tilsett egg, sukker og melblandingen. Arbeid sammen til en god deig. Ta i mer mel on nødvendig. Ta deigen på bakebordet, kjevle ut til en firkant leiv og fordel smøret utover deigen. Brett den sammen i tre og kjevle den ut igjen til en firkantet leiv. Fordel tyttebærene over. Rull sammen som en rullekake. Skjær opp i ca 1 1/2 cm tykke skiver, legg disse i papirformer. La bollene heve i ca. 40 minutter. Pensle forsiktig med sammenpisket egg. Stek ved 225-250 gr. i ca. 10 minutter.
