Twist
Ingredienser
- 2 dl melk
- 50 g gjær
- 100 g smør eller margarin
- 2 ts sukker
Fyll
- 75 g smør eller margarin
- 1/2 dl brunt sukker
- 35 g hasselnøttkjerner
- 1 ts kanel
Instruksjon
Varm melken til 37 gr. Smuldre gjæren i en bakeboller. Rør den ut med melken. Ha i eggeplommene og halvparten av melet. Elt deigen sammen. Rør smør og sukker godt. Bland det i deigen sammen med resten av melet. La deigen heve ca. 30 minutter. Hakk nøttene til fyllet og bland med resten av ingrediensene. Ta deigen på bakebordet og elt den lett. Del den i to og kjevle hver del til et rektangel, ca. 25x40 cm. Smør fyll på halvparten av hvert rektangel, på langsiden. Brett den usmurte delen over slik at hver deigplate blir 40x12 cm. Skjær i 3 cm brede remser. Knip endene sammen og vri 2-3 ganger. Trykk endene sammen en gang til før “twistene” legges på smurt plate eller bakepapir. La dem heve ca. 30 minutter. Pensle med sammenpisket egg. Stek dem midt i ovnen ved 250 gr. 8 minutter. Avkjøl på rist.
