Toves eplekake
Ingredienser
Vaniljesaus
- 1 pose vaniljesaus
- 2 ss sukker
- 3 dl melk
Mørdeig
- 100 g smør
- 1 eggeplomme
- 2 ss vann
- 100 g sukker
- 200 g mel
- 2 ts bakepulver
- Fyll: 5-7 ikke for store epler
Instruksjon
Lag først vaniljesausen etter anvisning på pakken, men med 3 dl melk. Rør smør og sukker lyst og lett, ha i eggeplommen. Tilsett mel med bakepulver. Kle en rund kakeform, 24 cm i diameter, med 2/3 av deigen. Skrell eplene og skjær med litt sukker. Hell til slutt vaniljekremen over. Trill tynne pølser av resten av deigen og legg i rutemønster over kaken. Pensle med eggehvite og strø sukker og hakkede mandler over. Stek kaken ved 150 gr. i 40 minutter.
