Toscakake med kiwi

Ingredienser

Pynt (Tosca)

Instruksjon

  1. Bland mel, bakepulver og sukker i en bolle. Tilsett smøret i små biter, og smuldre det for hånd eller med maskin. Tilsett melk, og arbeid raskt sammen.

  2. Ta deigen opp på et melet bakebord. Klem den ut til en rund leiv, ca. 25 cm i diameter, direkte på en smurt eller bakepapirkledd stekeplate.

  3. Skrell kiwiene, og skjær hver av dem i 8-10 båter. Trykk båtene forsiktig og dekorativt ned i deigen.

  4. Stek nederst i ovnen, 225 gr. ca. 10 minutter. I varmluftsovn ved 175 gr. ca. 12-15 minutter.

  5. Bland ingrediensene til glasuren i en kjele imens. Varm opp under omrøring. Hell glasuren over kaken, og fortsett stekingen ca. 10 minutter til. Avkjøl kaken på platen.

  6. Kaken bør helst spises nystekte, men du kan også fryse den ned.

Tips

Du kan bytte ut kiwiene med epler. Skrell dem og skjær dem i tynne båter.

Bilde (0) av oppskrift for Toscakake med kiwi