Tirimasu

Ingredienser

Instruksjoner

Løs opp kaffepulveret i kokende vann. Bland 2 dl av kaffen med 1 dl av likøren i en bolle. Sett bollen til side, dette skal brukes til å dynke kjeksen i. Pisk eggeplomer og sukker lyst og luftig. Pisk mascarponeosten til den er myk og kremaktig. Rør den deretter inn i eggedosisen. Tilsett 1/2 dl avkjølt kaffe og 1/2 dl likør. pisk fløten til krem og bland den med resten. Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i 5 min. Klem vannet ut av gelatinen og løs den opp i kokende vann. Avkjøl gelatinen litt og bland den så med inn i fyllet i en tynn stråle. Stivpisk eggehvitene og vend inn i fyllet til slutt. Dypp kjeksen fort i kaffe- og likørblandingen og legg et lag med kjeks i bunnen på dessertglass eller en kakeform. Hell over litt av fyllet. Legg på et nytt lag med dynkende kjeks og hell over resten av ostemassen. Sett glassen i kjøleskapet i 3-4 t eller over natten. Sikt over rikelig med kakao like før servering. Ønskes mer kakao, kan du drysse kakao mellom lagene.

Bilde (0) av oppskrift for Tirimasu