Tante Bjørgs kake

Ingredienser

Kakebunn

Sjokoladekrem

Instruksjon

Stekes ved 175 gr. i ca. 40 minutter i en 24 cm springform på nederste rille.

Sjokoladekake: Smelt smør og sjokolade i vannbad og la det avkjøle noe. Pisk egg og sukker til eggedosis og ha i sjokoladeblandingen. Sikt hvetemel, kakao og bakepulver og vend det i blandingen. Hell røren i en form og stek som angitt.

Sjokoladekrem: Smelt omtrent halvparten av smøret og rør det sammen med resten av ingrediensene til sjokoladekremen. Smak eventuelt til med romessens. Sett kremen kaldt til den skal brukes.

Del kaken i to lag og smør et lag sjokoladekrem mellom lagene. Dekk kaken med sjokoladekrem. Bruk gjerne en krempose for å gjøre den ekstra flott. Pynt med skiver av kumquats (miniappelsin) som så vidt er kokt i sukkerlake.

Bilde (0) av oppskrift for Tante Bjørgs kake