Søskenkrans

Ingredienser

Fyll

Pensling

Pynt

Instruksjon

  1. Smuldre gjæren i en bolle

  2. Varm melken til 37 gr. Hell den over gjæren og rør til den er oppløst.

  3. Bland i sukker og omtrent halvparten av melet. Ha i smøret og arbeid det inn i deigen. Tilsett mer mel og arbeid deigen til den slipper bollekanten. Dryss litt mel over, dekk til og sett til heving, ca. 30 minutter.

  4. Lag fyllet. Rør smøret mykt med sukker og kanel

  5. Elt inn resten av melet i deigen. Deigen kjevles ut til en rektangulær leiv, ca. 30x45 cm. Bre fyllet utover, dryss på nøtter og rull deigen sammen fra langsiden til en fast pølse.

  6. Skjær pølsen i ni like store biter. Legg dem med snittflaten opp i en smurt randform, ca. 24 cm i diameter.

  7. Dekk til deigen og la den heve ca. 30 minutter. Pensle med sammenpisket egg.

  8. Stekes på rist i nedre del av ovnen ved 225 gr, ca. 10 minutter. Flytt risten opp en rille og stek videre i ca. 10 minutter. I varmluftsovn ved 200 gr, ca. 25 minutter, og her trenger du ikke flytte risten under stekingen.

  9. La kransen avkjøles litt i formen først. Ta den så ut av formen og la kransen avkjøles på rist med oversiden opp.

  10. Rør melis med litt vann. Ha på glasuren og dryss med nøtter.

Tips

Istedenfor å steke kransen i form, kan du legge bollene inntil hverandre i en ring på en smurt stekeplate. Fest en remse med aluminiumsfolie eller bakepapir på utsiden av kransen sp den ikke flyter ut under stekingen. Sett også en liten, rund form i midten av kransen, slik at bollene ikke eser sammen mot midten.

Bilde (0) av oppskrift for Søskenkrans