Sviskekake
Spennende søt kake med svisker og gullgul vaniljekrem, nydelig!
Ingredienser
Kakebunn
- 4 eggehviter
- 2 1/2 dl sukker
- 2 1/2 dl kokos
- 2 ss potetmel
- 1 ts bakepulver
Vaniljekrem
- 4 eggeplommer
- 1 dl fløte
- 100 g sukker
- 1 ts vaniljesukker
Belegg
- 1 pose steinfrie svisker
- 2 1/2 dl kremfløte
- litt sukker
Instruksjoner
Stivpisk eggehvitene med sukker. Bland i kokos som er blandet med mel og bakepulver. Ha røren i en smurt rund kakeform (26 cm). Stek kaken ved 180-200° i ca. 1/2 time. Avkjøl.
Kok sviskene i litt vann til de er myke, hell fra vannet og avkjøl sviskene.
Til kremen blander du eggeplommer, fløte, sukker og vaniljesukker i en kjele. Kok dette opp over svak varme det tykner. Avkjøl.
Legg kaken på et fat og hell vaniljekremen over. Legg sviskene oppå og pynt med pisket kremfløte.
