Svinefilet fra karibien
Ingredienser
- 1 ss olje
- 1-2 løk
- 2 ss middels sterk karri
- 1 svinefilet, ca. 500 g
- 3 dl hønsebuljong
- 4 dl kokosmelk
- 1/2 ts salt
- 1/2 ts pepper
- 4 dl langkornet ris
- 2 ss hakket gressløk
Instruksjoner
-
Varm olje i en stekepanne. Fres løk og karri i ca. 5 minutter til løken er myk og blank.
-
Skjær svinefileten i 1 cm tykke skiver. Gjennomstek skivene i pannen.
-
Tilsett buljong, kokosmelk, salt og pepper. Kok opp, og la sausen koke til den tykner, ca. 20 minutter.
-
Kok risen etter oppskriften på pakken, men uten å bruke salt.
-
Ha risen på et serveringsfat. Fordel kjøttgryten over. Strø gressløk over, og server straks.
Variasjon
I stedet for kokosmelk kan du bruke lettfløte. Strø i så fall kokos over retten før servering, slik at du oppnår den rette karibiske smaken.

