Sukkersnurrer
Ingredienser
- 5 dl melk
- 50 g gjær
- 100 g mykt smør/margarin
- 1 egg
- 1/2 dl sukker
- 1/2 ts salt
- ca. 16 dl hvetemel
Fyll
- 10 g mykt smøre
- 1 ss vaniljesukker
Garnering
- 25 smeltet smør
- 1 dl sukker
- 2 ts vaniljesukker
Instruksjon
Varm melken til den er lunken og hell den over den smuldrete gjæren i bakebollen. Rør til gjæren er oppløst. Ha i mykt smør i mindre biter og tilsett egg, sukker og salt. Bland godt. Ha i hvetemel og arbeid sammen til en blank og smidig deig. La deigen hvile tildekket i ca. 1/2 timer. Ta deigen på bakebordet og arbeid deigen lett. Kjevle deigen ut til en lang, smal leiv, ca. 45x70 cm. Fordel smøret utover deigen og sikt på vaniljesukkeret. Brett deigen sammen i tre. Skjær opp lengden i tynnere remser, ca. 1 1/2 cm, fra kortsiden. Tvinn disse og form til kranser. Legg kransene på bakeplaten. Klem skjøtene godt, så kransene ikke glir opp. La dem heve i ca. 30 minutter. Stek kransene midt i ovnen ved 250 gr. i 5-6 minutter. Smelt smøret til garneringen og bland sammen sukker og vaniljesikker. Pensle med snurrene med smøret og dypp dem i sukkerblandingen.
