Stor hvetekringle

Ingredienser

Fyll

Pensling

Pynt

Instruksjon

  1. Smuldre gjæren i en bolle.

  2. Smelt smøret. Hell melken over og varm til 37 gr.

  3. Hell deigvæsken over gjæren, og rør til den er oppløst. Tilsett sukker, salt, kardemomme og eggeplomme.

  4. Bland inn det meste av melet. Arbeid deigen smidig med maskin eller for hånd.

  5. La deigen heve tildekket, ca. 30 minutter.

  6. Kjør kransekakemasse og eggehvite med mikser til en glatt masse. Eller riv mandelmassen på rivjernets fine side. Bland inn eggehviten ved hjelp av en gaffel.

  7. Ta deigen opp på lettmelet bakebord. Elt den smidig med resten av melet. Kjevle den deretter ut til et rektangel, 30x60 cm.

  8. Bre over kransekakemassen. Dryss over sukat.

  9. Rull sammen fra langsiden som en rullekake.

  10. Flytt rullen forsiktig over på en smurt eller bakepapirkledd stekeplate. Form den til en kringle. Dekk til og etterhev i 30 minutter.

  11. Pensle med sammenpisket egg. Dryss mandelspon og perlesukker over.

  12. Stek kringlen i nedre del av ovnen ved 200 gr, ca. 25 minutter. I varmluftsovn ved 175 gr, ca. 30 minutter.

  13. Avkjøl kringelen tildekket.

  14. Oppbevar i boks eller frys den. Holdbarhet er ca. 6 måneder.

Bilde (0) av oppskrift for Stor hvetekringle