Sprø hanekammer
Ingredienser
- ca. 500 g (vel 8 dl) hvetemel
- 150 g smør
- 50 g (1 pk.) gjær
- 3 dl kald melk
- 45 g (1/2 dl) sukker
Pynt
- egg til pensling
- perlesukker
Instruksjoner
Stekes ved 225 gr. på nest øverste rille i ca. 12 minutter.
Smuldre smøret i det meste av melet. Rør gjæren ut i kald melk. Bland smør og mel med utrørt gjær og sukker. Rør det hele sammen til en litt løs deig. Tilsett evt. mer mel hvis du syns deigen blir vanskelig å kjevle. Kjevle deigen til ca. 1 cm tykkelse. Skjær ut strimler, ca. 10x4 cm lange. Skjær tre snitt i hver bit og legg dem på smurte stekeplater. Dekk med et klede og la kammen heve til de er porøse og lette, det tar 1-2 timer. Pensle med sammenvispet eggehvite og dryss på perlesukker før kammen stekes gylne og avkjøles på rist.
