Sopp pizza

Ingredienser

Bunner

Fyll

Instruksjon

  1. Smuldre gjæren i en bolle. Hell over vann. Rør til gjæren er oppløst. Tilsett olje og salt.

  2. Arbeid inn det meste av melet. Hold av litt til utbakingen. Arbeid deigen godt til den slipper bollekanten.

  3. Dekk til og la heve 1-1 1/2 time.

  4. Lag fyllet. Skrell skjær grønnsakene i tynne skiver på langs. Kok dem knapt myke i lett-saltet vann. La dem renne godt av.

  5. la soppen renne godt av og hakk den grovt.

  6. Ha soppen i en stekepanne og fres den noen minutter. Tilsett cremè fraîche, sennep, salt og pepper.

  7. Ta deigen opp og elt den smidig på lettmelet bord. Del den i fire deler og arbeid hver del på melet underlag. Trill ut til runde boller, klapp dem ut til en sirkel ca. 20 cm i diameter.

  8. Legg de ferdige bunnene på bakepapirkledd stekeplate.

  9. Fordel soppblandingen på pizzabunnene. Legg på tynne tomat- og pasternakkskiver. Dryss på ost.

  10. La heve på plate 5-10 minutter.

  11. Stek pizzaene midt i ovnen ved 250 gr, 15-20 minutter. I varmluftsovn ved 225 gr, 20-25 minutter.

Bilde (0) av oppskrift for Sopp pizza