Sopp pizza
Ingredienser
Bunner
- 25 g gjær
- 2 dl lunkent vann (37 gr)
- 1 ss olje
- 1/2 ts salt
- 5 dl hvetemel
Fyll
- 2 middels store pasternakker, ca. 500 g
- vann, salt
- 1/2 liter frisk renset sopp eller ca. 200 g
- 1 ss smør eller margarin
- 2-3 dl cremè fraîche
- 1 ss fransk sennep, salt, pepper
- 2-3 tomater
- 4 dl revet ost
Instruksjon
-
Smuldre gjæren i en bolle. Hell over vann. Rør til gjæren er oppløst. Tilsett olje og salt.
-
Arbeid inn det meste av melet. Hold av litt til utbakingen. Arbeid deigen godt til den slipper bollekanten.
-
Dekk til og la heve 1-1 1/2 time.
-
Lag fyllet. Skrell skjær grønnsakene i tynne skiver på langs. Kok dem knapt myke i lett-saltet vann. La dem renne godt av.
-
la soppen renne godt av og hakk den grovt.
-
Ha soppen i en stekepanne og fres den noen minutter. Tilsett cremè fraîche, sennep, salt og pepper.
-
Ta deigen opp og elt den smidig på lettmelet bord. Del den i fire deler og arbeid hver del på melet underlag. Trill ut til runde boller, klapp dem ut til en sirkel ca. 20 cm i diameter.
-
Legg de ferdige bunnene på bakepapirkledd stekeplate.
-
Fordel soppblandingen på pizzabunnene. Legg på tynne tomat- og pasternakkskiver. Dryss på ost.
-
La heve på plate 5-10 minutter.
-
Stek pizzaene midt i ovnen ved 250 gr, 15-20 minutter. I varmluftsovn ved 225 gr, 20-25 minutter.
