Sopp-piroger
Ingredienser
- 2 dl rugmel
- 1 ts salt
- 1 dl vann
- 3/4 dl hvetemel
Fyll
- 2dl friske, forvellede kantareller eller ca. 400 g hermetiske
- 1-2 sjalottløk
- 1 ss smør eller margarin
- 2 ss hvetemel
- 2 dl soppkraft og vann
- salt & pepper
- 1 dl finhakket persille
- 1 dl revet ost
Instruksjon
-
Bland rugmel, salt og vann i en bolle. Tilsett hvetemel og elt deigen til den kjennes fast.
-
Form deigen til en lengde. Del den i åtte biter. Rull disse til boller. Klem dem noe flate. Dekk dem til med et håndkle til de skal kjevles ut.
-
La evt. kraft fra soppen renne av. Spar på den. Hakk soppen.
-
Skrell og finhakk løken. Fres den myk med soppen i smøret. Dryss på mel og rør godt.
-
Spe med soppkraft og melk.
-
Smak stuingen til med salt og pepper. Bland inn persille.
-
Kjevle ut deigbollene til ovale emner, ca. 10 cm lange.
-
Fordel fyllet i midten og brett inn deigkantene og vri dem med fingertuppene.
-
Legg pirogene midt i ovnen ved 250 gr, ca. 10 minutter. I varmluftsovn ved 225 gr, ca. 15 minutter.
-
Stek priogene midt i ovnen ved 250 gr, ca. 10 minutter. I varmluftsovn ved 225 gr, ca. 15 minutter.
-
Serveres nystekte.
Tips
Kantarellen kan byttes ut med annen sopp.
