Sopp-piroger

Ingredienser

Fyll

Instruksjon

  1. Bland rugmel, salt og vann i en bolle. Tilsett hvetemel og elt deigen til den kjennes fast.

  2. Form deigen til en lengde. Del den i åtte biter. Rull disse til boller. Klem dem noe flate. Dekk dem til med et håndkle til de skal kjevles ut.

  3. La evt. kraft fra soppen renne av. Spar på den. Hakk soppen.

  4. Skrell og finhakk løken. Fres den myk med soppen i smøret. Dryss på mel og rør godt.

  5. Spe med soppkraft og melk.

  6. Smak stuingen til med salt og pepper. Bland inn persille.

  7. Kjevle ut deigbollene til ovale emner, ca. 10 cm lange.

  8. Fordel fyllet i midten og brett inn deigkantene og vri dem med fingertuppene.

  9. Legg pirogene midt i ovnen ved 250 gr, ca. 10 minutter. I varmluftsovn ved 225 gr, ca. 15 minutter.

  10. Stek priogene midt i ovnen ved 250 gr, ca. 10 minutter. I varmluftsovn ved 225 gr, ca. 15 minutter.

  11. Serveres nystekte.

Tips

Kantarellen kan byttes ut med annen sopp.

Bilde (0) av oppskrift for Sopp-piroger