Solveigs søsterkake

Ingredienser

Fyll

Instruksjon

Sikt melet, tilsett kardemomme og melis. Smuldre i 50 g margarin. Rør gjæren ut i lunken melk og pisk eggene i dette. Bland fort sammen med melet. Deigen må ikke bli seig. Kjevl deigen ut til en firkantet leiv og smør 200 g margarin på 2/3 av leiven. Brett sammen i tre som en serviett. Kjevl den ut og brett sammen flere ganger. Siste gang smøres 30 g smeltet smør utover deigen, dryss over sukat og rosiner og rull leiven sammen til en langrull. Legg denne med skjøten ned i en rund form, 24 cm i diameter. La den stå tildekket til den har hevet seg godt opp. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 200 gr. i 35-45 minutter. La den bli litt avkjølt før du tar den ut av formen. Glaser kaken med melisglasur over det hele, og skjær den opp som en bløt kake.

Bilde (0) av oppskrift for Solveigs søsterkake