Solveigs søsterkake
Ingredienser
- 400 g hvetemel
- 50 g melis
- 50 g margarin
- 1 ts kardemomme
- 2 dl melk
- 2 egg
- 50 g gjær
- 200 g margarin
Fyll
- 30 g smør
- 125 g rosiner
- 125 g sukat
Instruksjon
Sikt melet, tilsett kardemomme og melis. Smuldre i 50 g margarin. Rør gjæren ut i lunken melk og pisk eggene i dette. Bland fort sammen med melet. Deigen må ikke bli seig. Kjevl deigen ut til en firkantet leiv og smør 200 g margarin på 2/3 av leiven. Brett sammen i tre som en serviett. Kjevl den ut og brett sammen flere ganger. Siste gang smøres 30 g smeltet smør utover deigen, dryss over sukat og rosiner og rull leiven sammen til en langrull. Legg denne med skjøten ned i en rund form, 24 cm i diameter. La den stå tildekket til den har hevet seg godt opp. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 200 gr. i 35-45 minutter. La den bli litt avkjølt før du tar den ut av formen. Glaser kaken med melisglasur over det hele, og skjær den opp som en bløt kake.
