Solveigs beste sjokoladekake
Ingredienser
Rullekake
- 5 eggeplommer
- 200 g melis
- 200 g malte mandler
- 1 ts bakepulver
- 5 eggehviter
Sjokellakrem
- 240 g sjokella (liten boks)
- 3 ss kokende vann
- 1 porsjonpose Nescafe Espresso
- 1/2 dl kremfløte
Instruksjon
Kle en langpanne (30x60 cm) med bakepapiret. Smør også bakepapiret. Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt hvetemel og bakepulver i eggedosisen og rør det forsiktig inn. Fyll røren i langpannen, glatt den jevnt utover. Stek kaken midt i ovnen ved 225 gr. i ca. 5-8 minutter. Hvelv kaken ut på et oppvrid kjøkkenhåndkle når den er ferdigstekt. La langpannen ligge over kaken til den er kald.
Sjokellakrem: Pisk sjokella sammen med romtemperert smør til en luftig krem. Tin jordbærene noe og mos dem med en gaffel. Smør kremen utover den kalde kaken. Fordel de knuste jordbørærene oppå og rull kaken sammen fra langsiden. Glasuren lages ved at smøret og sjokella røres sammen i en kjele. Kokes opp under omrøring. La det småkoke til det begynner i bli litt seigt. Smør glasuren over kaken og dryss lettristede mandelflarn over.
