Solbærkake
Ingredienser
Sukkerbrød
- 3 egg
- 90 g sukker
- 90 g hvetemel
- 1/2 ts bakepulver
Fyll
- 5 dl solbær
- 90 g sukker
- 3 ss cremè de cassis (solbærlikør)
- 6 plater gelatin
- 2-3 ss kokende vann
- 3 dl kremfløte
Pynt
- 1 dl kremfløte
- 300 g mandelflak
- 2-3 solbær
- melis
Instruksjoner
Stekes ved 180 på nederste rille i ca. 30 minutter i en rund paiform, ca. 22-24 cm.
Pisk egg og sukker til en tykk eggedosis. Sikt i mel og bakepulver og rør det hele lett sammen. Fyll røren i en smurt form og stek kaken gyllen. Avkjøles i formen på rist.
Solbærene knuses og smakes til med sukker. Tilsett evt. litt solbærlikør. Legg gelatinen i bløt i kaldt vann 5-6 minutter. Pisk kremfløten stiv. La gelatinen renne godt av seg, smelt den så i 2-3 ss kokende vann. Bland solbær og krem og tilsett gelatinen i en tynn stråle mens du rører forsiktig. Del kaken i to lag og legg bunnen på et fat. Dynk evt. bunnen med litt melk eller saft. Når solbærkremen begynner å stivne bres kremen over bunnen. Legg på toppen og sikt på melis. Pynt med friske solbær. Stryk et tynt lag pisket krem langs kanten av kaken og dryss på mandelflak.
Tips
Mandelflakene blir ekstra gode om de ristes litt i tørr stekepanne ved middels sterk varme til de begynner å bli gylne. I stedet for solbær kan du bruke blåbær eller andre bær.
