Snickerskake
Ingredienser
- 5 eggehviter
- 4 dl sukker
- 30 ritz-kjeks
- 250 g salte peanøtter
- 1 1/2 ts bakepulver
- 1 1/2 ts vaniljesukker
Krem
- 5 eggeplommer
- 4 ss melis
- 75 g mørk kokesjokolade
- 3 dl fløte
Pynt
- noen peanøtter
Instruksjoner
Skill eggeplommer og hvite. Pisk eggehviter og sukker til stiv marengs. Knus Ritz-kjeks og peanøtter grovt og bland det med marengsen sammen med bakepulver og vaniljesukker. Hell det over i en bakepapirkledd langpanne. Stekes på nederste rille ved 170 gr. i ca. 20 min. Del kaken i to mens den er varm. Avkjøles på rist.
Krem: Pisk eggeplommer og melis til eggedosis. Smelt og avkjøl kokesjokoladen. Pisk fløten stiv og bland alt forsiktig. Når kaken er kald, bres halvparten av kremen på den ene halvdelen. Legg på kakelokket og smør resten av kremen på toppen. Pynt med peanøtter. Kaken skal stå ett døgn i kjøleskap. Kan fryses.
