Slikkmunnenes festkake
Denne kaken skal dekoreres til stjernetegnet vekten
Ingredienser
Bunn
- 5 egg
- 125 g sukker
- 100 g hvetemel
- 50 g malte mandler
- 1 ts bakepulver
Karamellkrem
- 2 dl kremfløte
- 125 g vaniljesukker
- 100 g skåldede, grovhakkede mandler
- 2 dl kremfløte, vispet
- 4-5 halve hermetiske pærer
Pynt
- 3 dl kremfløte
- 1 ts sukker
- 2 halve pærer
- dessert sjokolade
- marsipan
- sølvkuler
Instruksjoner
I stekeovnen ved 175 gr. i ca. 30 minutter. Rund kakeform, 24-26 cm i diameter.
Visp eggedosis av egg og sukker. Sikt i mel og bakepulver, tilsett mandlene og vend alt forsiktig inn. Hell røren i smurt form og stek kaken. Avkjøl den på rist. Kok opp 2 dl kremfløte. Brun sukkeret i en stekepanne og spe med varm fløte. La sausen koke i ca. 5 minutter. Tilsett vaniljesukker og grov hakkede mandler. Avkjøl sausen. Stivpisk 2 dl kremfløte og bland karamellsausen og pærebiter i kremen. Del bunnene i tre lag. Dynk med saften fra pæreboksen. Fyll kaken med kremen. Legg toppen på. Visp resten av kremen med sukker og sprøyt krem rundt. Marker stjernetegnet (Vektens).
