Skumgodt
Ingredienser
- 7 plater gelatin
- 4 eggehviter
- 3 1/2 dl sukker
- 2 dl kokosmasse
form, ca. 20x20 cm
Instruksjoner
La gelatinplatene ligge i kaldt vann ca. 5 minutter. Klem ut vannet og smelt gelatinen i 1/2 dl kokende varmt vann. Visp eggehvitene stive, dryss i litt og litt sukker mens hvitene vispes videre til hardt skum. La den smeltede gelatinen bli litt avkjølt og dypp den så i marengsmassen mens maskinen fortsetter å vispe. Kle formen med plast folie og dryss rikelig med kokos i bunnen. Hell over marengsmassen, og la den bli stiv på et kjølig sted. Dette skummet kan skjæres i biter som må rulles i enten kokosmasse, gjerne farget med konditorfarge, eller i forskjellige slags kakepynt. Snittflaten på skummet vil alltid vøre klissete. Det er derfor viktig at biten blir rullet i enten kokos, kakepynt eller for eksempel finrevet sjokolade eller kakaopulver. Skumbitene kan også få en topp med herlig trøffelkrem.
Troffelkrem: Rør sammen 1 beger kremost med ananas og mandarin med 1 plate smeltet avkjølte kokesjokolade. Trøffelkremen fylles i sprøytepose og sprøytes på hver skumbit.
