Skolebrød 2
Ingredienser
- 150 g smør eller margarin
- 7 dl melk
- 50 g gjær
- ca. 2 dl sukker
- ca. 1,7 l hvetemel
- 1 pk. vaniljesaus
- melisglasur
- kokos
Instruksjoner
Smelt smøret og slå over melken. Varm til ca. 37 gr. Smuldre gjæren i en bakebolle og løs den opp i litt av melkeblandingen. Tilsett sukker og resten av væsken og rør i mel til en smidig deig som knapt skal slippe bakebollen. Sett deigen til heving ca. 30 minutter godt tildekket. Ta deigen opp på bakebordet og trill ut litt store boller som trykkes flate. La dem heve til dobbelt størrelse. Lag vaniljefyllet etter anvisning på pakken. Når bollene er hevet ferdig, trykkes et hull på midten og vaniljekremen legges i. Stek bollene midt i ovnen ved ca. 250 gr. ca. 10-12 minutter. Avkjøl på rist, smør glasur over og strø på kokos. Bollene egner seg til frysing, men da uten glasuren.
