Skinke- og ostefylte piroger

Ingredienser

Fyll

Pensling

Instruksjon

  1. Smuldre gjæren i en bolle.

  2. Smelt smøret og bland melk. Varm til 37 gr.

  3. Hell litt av blandingen over gjæren og rør til den er oppløst. Bland inn resten av melken.

  4. Tilsett sukker, salt, egg og det meste av melet. Arbeid deigen blank og smidig med maskin eller for hånd, til den slipper bollekanten. Dryss mel over, dekk til og sett heving til dobbelt størrelse, ca. 30 minutter.

  5. Elt deigen med resten av melet.

  6. Kjevle deigen ut til en 2-3 mm tykk leiv, ca. 30x40 cm. Del den i tolv deler, 10x10 cm.

  7. Bland smelteosten med skinken, skåret i terninger, og finhakket gressløk.

  8. Legg litt fyll i midten på hver rute. Brett hjørnene opp over fyllet og klem godt til.

  9. Legg pirogne på smurt eller bakepapirkledd stekeplate.

  10. Dekk til og etterhev, 30-40 minutter. Pensle med sammenpisket egg.

  11. Stek pirogene midt i ovnen ved 200 gr, 10-15 minutter. I varmluftsovn ved 175 gr, ca. 15 minutter.

Bilde (0) av oppskrift for Skinke- og ostefylte piroger