Skinke- og grønnsaksgrateng

Ingredienser

Instruksjon

  1. Skyll fennikelen, og del den som vist på bildene til høyre. Del hver halve fennikel i to på langs, og strimle bitene på tvers.

  2. Skyll brokkolien. Fjern blader og noe av stilken, og del i små buketter. Rens hakk sopp og purre. Skjær evt bort synlig fett fra skinken. Del den i terninger.

  3. Varm oljen i en stekepanne. Ha i grønnsaker og skinke. Rørefres blandingen i ca. 5 min. La retten småputre videre på svak varme under lokk i ca. 10 min. Forvarm stekeovnen til 225 gr.

  4. Visp egg og melk lett sammen. Rør inn salt, pepper og muskatnøtt. Ha grønnsakene i en ildfast form. Hell eggeblandingen over.

  5. Strø revet ost på toppen , og gratiner retten på nederste rille i ovnen i ca. 20 min.

Serveringsforslag

Gratengen passer utmerket til stekt kjøtt. Sløyf da skinken. Servert med salat og loff eller rundstykker er gratengen en hovedrett i seg selv.

Tips og råd: Tilberedeningen av fennikelen

Skyll fennikelen, og skjær bort evt små røtter og stygge blader. Fjern også evt. tørre deler. Nå ser du de ulike lagene fennikelen er bygget opp av.

Del fennikelen i to, og skjær bort en kile av det harde rotfestet - men ikke mer enn at de ulike lagene fortsatt henger sammen.

Bilde (0) av oppskrift for Skinke- og grønnsaksgratengBilde (1) av oppskrift for Skinke- og grønnsaksgrateng