Laup/skillingskaker

Laup, eller skillingskake, er typisk trøndersk kaffemat og spises helst med brun ost, spekepølse eller marmelade. De smakker fortreffelig av anis og er gode med iskald melk.

Ingredienser

Instruksjon

Smelt smøret, slå over melken og varm til ca. 37 gr. Smuldre gjæren i en bakebolle og rør den ut i litt av melken. Slå over resten av væsken og tilsett sukker, salt og anis. Rør inn mel til en passe fast deig som knapt slipper bakebollen. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin. Sett deigen til heving på et lunt sted godt tildekket ca. 45 minutter. Ta deigen opp på bakebordet og form til litt store runde kaker som trykkes flate og legges på bakeplate eller bakepapir. Sett bollen til heving til dobbel størrelse. Pensle med sammenpisket egg og stek dem ved ca. 225 gr. i 10-15 minutter midt i ovnen. Avkjøl på rist. Laupene egner seg godt til frysing.

Bilde (0) av oppskrift for Laup/skillingskaker