Sjokonøtter
Ingredienser
- 125 g mykt smør
- 150 sjokellanøtt
- 1 ss fløte
- 2 egg
- 50 g malte mandler
- 2 ts bakepulver
- 140 g hvetemel
Smørkrem
- 150 g sjokella
- 50 g smør
Instruksjon
Rør smør, sjokonøtt og fløte til en luftig masse. Rør inn eggene, ett av gangen. Tilsett mandlene. Bland mel og bakepulver og sikt det i sjokonøttblandingen. Røres godt sammen. Brukt teskje og legg klatter av deigen på bakepapirkledt stekeplate. Kaken flyter ut, slik at det må være god avstand mellom dem stekes midt i ovnen ved 200 gr. i ca. 5 minutter. Avkjøl kakene på rist.
Krem: Pisk smøret sammen med sjokella til luftig krem. Legg kakene sammen to og to med krem imellom. Pynt oppå med gelètopper eller litt krem.

