Sjokoladesuksess
Ingredienser
Nøttebunn
- 4 eggehviter
- 150 g melis
- 50 g grovhakket sjokolade
- 150 g malte mandler
- 1/2 ts bakepulver
Suksesskrem
- 6 eggeplommer
- 150 g sukker
- 2 dl fløte
- 1 1/2 ts vaniljesukker
- 150 g smør/margarin
Pynt
- 50 g smeltet sjokolade
- karamellpynt
Instruksjon
Stekes ved 175 gr. i ca. 30 minutter i smurt form, ca. 24 cm i diameter på nederste rille.
Nøttebunn: Pisk eggehviten halvstiv og tilsett melis litt etter litt. Pisk hele tiden til du får en stiv og flott marengs. Vend inn malte mandler, hakket sjokolade og bakepulver. Stekes som angitt og avkjøles på rist.
Suksesskrem: Bland eggeplommer, fløte, sukker og vaniljesukker i en tykkbunnet kjele. Varm opp over svak varme og rør heletiden til kremen tykner. Avkjøl kremen til den er romtemperert. Pisk opp romtemperert smør og rør det sammen med suksesskremen. Fordel halvparten av kremen over nøttebunnen. Ha resten av kremen i en sprøytepose og sprøyt den i mønster på kaken. På bildet er kaken også pyntet med smeltet sjokolade og karamell.
Karamell: Smelt 1-2 dl sukker i en kjele over middels varme. Sukkeret må smelte helt uten at karamellen blir for mørk (brent). Ha litt olje på en glatt flate og hell karamellen utover. Når den er nesten avkjølt, brekkes den i biter. Settes på kaken til pynt.
