Sjokoladeruter

Ingredienser

Overtrekk

Melisglasur

Instruksjoner

Rør smør og sukker hvitt, rør i eggene; ett av gangen. Bland de øverige tørre ingrediensene og ha det i deigen skiftevis med melken. Ha deigen i en bakepapirkledd eller godt smurt langpanne (ca. 22x32 cm), og stek den ved 170 gr. i 30-40 minutter. Avkjøl kaken før du dekker den med smeltet sjokolade. Smelt sjokoladen i vannbad eller i mikrobølgeovn. Vil du ha hvite ruter på kaken, blander du melis med litt eggehvite (den gjør at glasuren blir stivere) eller litt vann til den blir passe fast. Ha glasuren i en plastpose og klipp et lite hull i det ene hjørnet. Tegn et mønster over kaken når sjokoladen er stivnet. Skjær opp kaken i passende ruter. Kan oppbevares i tett boks i flere dager hvis du får noe til overs.

Bilde (0) av oppskrift for Sjokoladeruter