Sjokoladerull
Ingredienser
- 4 egg
- 150 g (ca. 1 1/2 dl) sukker
- 3 ss kakao
- 120 g (2 dl) hvetemel
- 1/2 ts bakepulver
- 2 eggehviter
Fyll
- 1 pl. kokesjokolade
- 50 g margarin/smør
- 2 eggeplommer
- 1 ts pulver kaffe
- 2 ts varmt vann
- 120 g (2 dl) melis
- 2-3 ss brandy
- 2 dl kremfløte
Pynt
- melis
Instruksjoner
Stekes ved 225 gr. på nest øverste rille i ca. 10 minutter i langpanne, 35x40 cm.
Egg og sukker piskes til en lett og porøs eggedosis. Siktet på de tørre ingrediensene og rør det hele lett sammen. Vend inn stivpiskede hviter til slutt. Fordel røren i en bakepapirkledd og oljet langpanne. Stek kaken til den er lett hevet og begynner på krympe langs kanten. Hvelv kaken på et bakepapir, og la den avkjøle med formen over seg.
Fyll: Brekk sjokoladen i biter og smelt den i margarin ved svak varme. Når sjokoladen har smeltet røres det hele sammen. Tilsett eggeplommer, kaffe, utrør i vann, brandy og melis og rør sjokoladefyllet jevnt. Avkjøl fyllet. Ta av litt sjokoladefyll til pynt. Pisk kremen stiv. Bre først sjokoladefyll, så krem, over den avkjølte kaken. Rull forsiktig rullen sammen og legg den med skjøten ned på et serveringsfat. Dryss på melis og lag striper med sjokoladeglasur i melissen. Settes kaldt til kaken servers.


