Sjokoladepai
Ingredienser
Paibunn
- 3 dl hvetemel
- 125 g smør
- 3 ss kaldt vann
Fyll
- 175 g mørk kokesjokolade (hold igjen noe til pynt)
- 2-3 ss sterk kaffe
- 2 ss melis
- 2 egg
- 1 dl kremfløte
Instruksjoner
Smuldre smøret i melet og tilsett vann, arbeid alt raskt sammen. Eller bland alt i en food prosessor og la den gå noen sekunder til alt er blandet. Ha deigen i en paiform, ca. 26 cm i diameter, kle kanten godt også. Prikk bunnen med en gaffel. La den stå kjølig ca. 30 minutter slik at den holder “formen”. Stek paien ved 225 gr. på rist midt i ovnen, ca. 15 minutter. La den avkjøles litt. Hvis du bruker form med løs bunn, tar du en ut av formen før du har den på fat og tar fyllet.
Fyllet lager du på følgende måte; Del sjokoladen i biter og smelt den over vannbad eller i mikrobølgeovn. Rør inn kaffe, melis og eggeplommer. Avkjøl blandingen. Visp eggehvitene og fløten stive hver for seg. Bland det forsiktig med sjokoladen. Hell det i paiskallet. La paien stå kjølig minst et par timer før servering, slik at sjokoladeblandingen stivner.
