NB! Denne oppskriften er fra eller basert på denne: https://www.matprat.no/oppskrifter/gjester/sjokolademoussekake/

Sjokolademoussekake

Kake med nøttebunn med sjokolademousse med glasur

Bunn

Mørk sjokolademousse

glasur

aprikoser

Instruksjoner

Bunn

Pisk eggehviter nesten stivt, tilsett sukker og siktet mel. Finhakk hasselnøtter i en hurtighakker og bland dem sammen. Ha røren i en springform (24 cm). Stek bunen ved 180 gr i ca. 15 minutter. Avkjøl formen før sjokolademoussen legges på.

Mørk sjokolademousse

Kok opp eggeplommer, sukker og 1 dl fløte. La det småkoke til det tykner, rør hele tiden. Smelt sjokoladen i vannbad, bland den i den varme massen og rør godt. avkjøl massen litt. I mellomtiden bløter og smelter du gelatin og konjakk. Hell massen over nøttebunnen (som fortsatt står i formen). La kaken stå et døgn i kjøleskapet

Aprikooser

Ha alle ingrediensene i en kjele, og la det småkoke til væsken har fått en fin sirupsaktig konsistens. Avkjøl, og anrett på tallerkene med kaken, og bruk sirupen som saus.

Server med sitronsorbet eller vaniljeis.

Bilde (0) av oppskrift for Sjokolademoussekake