NB! Denne oppskriften er fra eller basert på denne: https://www.matprat.no/oppskrifter/gjester/sjokolademoussekake/
Sjokolademoussekake
Kake med nøttebunn med sjokolademousse med glasur
Bunn
- 4 stk eggehvite
- 125 g sukker
- 125 g hasselnøtter
- 25 g hvetemel
Mørk sjokolademousse
- 4 stk eggeplommer
- 4 dl kremfløte
- 25 g sukker
- 2 ss konjakk
- 300 g mørk kokesjokolade
- 4 stk gelatinplater
glasur
- 1 stk plate mørk kokesjokolade
- 1 dl kremfløte
- 50 g usaltet meierismør
aprikoser
- 7 stk aprikos
- 6 ss sukker
- 2 dl appelsinjuice
- 1/4 ts tørket safran
- 1 stk vaniljestang
Instruksjoner
Bunn
Pisk eggehviter nesten stivt, tilsett sukker og siktet mel. Finhakk hasselnøtter i en hurtighakker og bland dem sammen. Ha røren i en springform (24 cm). Stek bunen ved 180 gr i ca. 15 minutter. Avkjøl formen før sjokolademoussen legges på.
Mørk sjokolademousse
Kok opp eggeplommer, sukker og 1 dl fløte. La det småkoke til det tykner, rør hele tiden. Smelt sjokoladen i vannbad, bland den i den varme massen og rør godt. avkjøl massen litt. I mellomtiden bløter og smelter du gelatin og konjakk. Hell massen over nøttebunnen (som fortsatt står i formen). La kaken stå et døgn i kjøleskapet
Aprikooser
Ha alle ingrediensene i en kjele, og la det småkoke til væsken har fått en fin sirupsaktig konsistens. Avkjøl, og anrett på tallerkene med kaken, og bruk sirupen som saus.
Server med sitronsorbet eller vaniljeis.
