Sjokolademousse-kake
Ingredienser
Bunn
- 4 eggehviter
- 125 g sukker
- 25 g hvetemel
- 125 g hasselnøtter
Sjokolademousse
- 4 eggeplommer
- 5 dl kremfløte
- 25 g sukker
- 2 ss konjakk
- 300 g mørk kokesjokolade
- 4 gelatinplater
Glasur
- 2 plater mørk kokesjokolade
- 1 dl kremfløte
- 50 g smør
Pynt
- friske rips
Instruksjon
Pisk eggehvitene stive, tilsett sukker og siktet mel. Finhakk hasselnøttene og bland dem i røren. Ha røren i en springfrom, 24 cm i diameter. Stek bunnen ved 180 gr. på nederste rille i ca. 15 minutter. Avkjøl.
Ta bunnen ut av formen, kle formen med plast og legg bunnen tilbake. Kok opp eggeplommer, sukker og 1 dl kremfløte. La det småkoke til det tykner, rør heletiden. Smelt sjokoladen i vannbad, bland sjokoladen i den varme massen og rør godt. Avkjøl litt. Legg gelatinen i kaldt vann i 5 minutter. Klem ut vannet og smelt den med 1/2 dl kokende varmt vann. Pisk resten av fløten stiv og bland den godt inn i sjokolademassen sammen med gelatin og konjakk. Hell massen over nøttebunnen, som fortsatt står i formen. La kaken stå et døgn i kjøleskapet. Smelt sjokolade og smør til glasur i en kjele, ikke rør i sjokoladen før den er helt smeltet. Kok opp fløten og avkjøl litt, til temperaturen er nesten lik sjokoladen. Rør så fløten inn i sjokoladen. La det hele avkjøle litt, og hell så alt over den kalde kaken. La den stivne i kjøleskapet før du skjærer stykker av kaken. Pynt kaken med friske rips.
