Sjokoladekake med Daim og bringebær
Ingredienser
- 150g smør
- 3 egg
- 2 dl sukker
- 2 1/2 dl hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker
- 2 ss kakao
Fyll
- 1 1/2 dl bringebærsyltetøy
- 1 beger friske bringebær
- 3 dl kremfløte
Pynt
- 2 dl kremfløte
- 9 små Daim-kuler
Instruksjoner
Smelt smør. Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland mel, bakepulver, vaniljesukker og kakao, og vend det forsiktig inn i eggedosisen. Tilsett smør i en tynn stråle og rør forsiktig inn. Hell røren i en kakeform, ca. 24 cm. Stekes på nederste rille ved 175 gr. i ca. 40 min, eller til den er gjennomstekt. Avkjøl kaken i formen før den tas ut og deles i to tre lag.
Fyll: Bland sammen syltetøy, friske bringebær og pisket krem og legg fyllet mellom lagene.
Pynt: Pisk kremen og bre den over og rundt kaken. Del Daimen i to og trykk bitene fast rundt kanten. Strø Daim-kuler på toppen.

